PortaliForumPytësoriRegjistrohuidentifikimi

Share | 
 

 Joga Diellore

Shko poshtë 
AutoriMesazh
NikolinoNumri i postimeve : 54
Pikët : 285
Reputation : 21
Join date : 26/02/2012

MesazhTitulli: Joga Diellore   Sun May 13, 2012 8:06 am

JOGA DIELLORE

(Vetem 270 dite ushtrime - shikim në diell-meditim në mënyrë serioze me Sungasing apo me Jogë diellore (solare) mund te ju hapet Syri i Trete dhe ta shihni te kaluaren, te tashmen dhe te ardhmen pa kurrfare problemi. Asnjë sëmundje, as psiqike as fizike nuk do te ju mbetet as në trupin fizik as trupin astral)


Zbatimi i sigurt i shikimit në Diell

NËSE HYN NË KËTË TEKNIKË ME KUJDES DHE I PËRCJELL UDHËZIMET QË I KEMI DHENË SECILI MUNDET TE ARRIJE SUKSESE SHUMË TË MËDHA QË AS VET NUK MUND T’I PRESE

Joga Diellore ka qenë një fshehtesi e cila është ruajtur shumë gjatë. Misteri i saj na con në kater shkaqe :

1. E tërë energjia e jetës vjen nga rrezet e Diellit. Ate e thithin bimët dhe në të njejten e kohe e përpunojnë. Për këtë ushqimi i bimëve është me i miri. Me bimë ushqehen edhe kafshet dhe ato e përpunojnë dy here energjinë burimore të Diellit. Dhe për këtë mishi i kafsheve që hanë bimë është më i dobët dhe ushqim i demshem. Kafshet mishëngrenëse e përpunojnë tri herë energjinë burimore dhe për këtë mishi i kafsheve mishëngrenëse nuk është aspak i mirë për ushqim.

2. Mundemi direkt që ta thithim tërë energjinë jetesore të nevojshme prej Diellit nëpërmes syve, keshtu që ushqimi tjeter i perpunuar nuk na është i nevojshem. Është vërtetuar në mënyrë shkencore që vetem 5% të energjisë jetësore e marrim nëpërmjet ushqimit të cilin e hamë, 30% prej ujit dhe deri 60% prej ajrit dhe Diellit. (Mbetja tjeter të 5%-it shkenctaret e pranojnë nuk e dinë nga ne e marrim atë energji, por une mund të them, prej tokës. Për këtë është me rendesi ecja zbathur.)
Hemoglobina luan një rol në gjakun tonë si klorofili në bimë, sepse ka të njejten përbërje përvec një elementi, kurse te sytë është vendi ku gjaku direkt ju del rrezeve të diellit. Në këtë mënyrë gjaku mbushet me energji diellore e cila e ushqen dhe sheron tëre organizmin tonë.
Nga ana tjeter, qelizat e trupit tone direkt ushqehen me energjinë e diellit. Deri sa polorizimi energjetik është depomuar, ato vet prodhojne energjinë për jete të trupit. Vetem kur ai drejtpeshim prishet, ka nevojë për ushqim matrial.

3. DNS-i i yni është një tëresi e kodeve informatike i përbërë prej drites. Dhe drita e diellit keshtu është e përbërë prej informimeve të koduara. Drita nuk është diçka që vetem bën dritë, po është frekuencë me kode të cilat japin informacione për jetën e përgjithshme. Për këte kjo dritë ndikon në tërë jetën. Këto kode i shikojme si dritë, këto bëjne dritë dhe rrezatojnë per ate cka mbajne në vete informacione për çka ekziston. Kur e pranojmë driten e Diellit në trupin tonë ne dekodojmë dhe reprogramojmë DNS-in tonë, keshtu që driten e bartim informacione burimore mbi DNS-es për ne vetë dhe jetën në përgjithësi dhe i pastrojmë mbeturinat e informacioneve të gabuara dhe lloj lloj crregullimesh. E përkujtojmë veten për ate çka jemi

4. Sytë mund te adoptohen shkallë shkallë në rrezet e forta të Diellit.
Sytë e papergatitur që i ekspozohen Diellit mund te demtohen përgjithmonë. Por ato munden shkallë shkallë, në mënyrë të kujdesshme, t’i përshtaten gjithnjë e me shumë dritës së diellit keshtu që munden pa pasoja direkt te shikojne 45 minuta Diellin, aq sa nevojitet që tërë gjaku që të kalon nëpër sy që të mbushet me energji. Shikimi në Diell (Sungazing) është dicka qe bëhet vetem një herë në jetë, zakonisht në periudhë prej 9 muajve apo 270 ditë. Realizimi mund të bëhet në tri faza. Nga 0-3 muaj, nga 3-6 muaj dhe nga 6-9 muaj. Duhet here pas here të ecni zbathur nga 45 minuta deri në fund të jetës suaj. Shkathtësia kërkon shikim në dalje dhe perendim të diellit njëhere në ditë vetem në orët e sigurta. Nuk do t’ju ndodhe asnje dem nese e shikoni Diellin gjat orëve të sigurta të mëngjesit kur lind dielli dhe ne mbremje kur perendon.

Oret e sigurta janë ne cdo kohe brenda një ore pas lindjes së Diellit apo para perendimit të tij. Njeriu atëherë është i mbrojtur prej ekspozimit të rrezeve të forta të diellit të cilat janë të rrezikshme për sytë. Te dy kohrat janë të mira për ekspozim diellit, gjithcka varet prej përshtatjes kohore individuale. Përvec dobisë se jashtezakonshme të rrezeve UV (Ultra Violet) të cilat janë të domosdoshme per organizmin për punë të hipofizes dhe imunitetit, shikimi në Diell gjithashtu ka perparesi plotësuese gjate pranimit të vitaminës A dhe D-e gjate periudhes të sigurtë një orëshe. Vitamina A është e domosdoshme për shëndetin e syrit tuaj, e vetmi vitamine që syrit i nevojitet. Nëse shikoni në Diell, kjo do t’ju ndihmoje që të keni shikim me të mirë dhe pa syze.
Për ata që nuk munden ne fillim të shikojne në Diell gjatë periudhave të sigurta, plazhi apo banjot diellore janë metoda efektive e marrjes së energjisë së diellit me shpejtësi më të zvogeluar dhe kjo behet kur nuk jemi te pergatitur që të shikojme në Diell.
Mbajeni fytyren me sy mbyllur nga Dielli. Keshtu rrezatohen sytë. Mos perdorni krem për rrezatim se ato janë me plot permbajte te helmeve të shumta të demshme. Kur trupi ju nxehet ju djersiteni kurse djersa është produkt i mbeturinave dhe duhet te dale nga trupi. Kur të lyheni me losione dhe kreme per diell - ato degjenerohen dhe kemikaljet ju hyjne në organizem.
Me e rendesishmja është që në fillim të ushtrimeve mos te keni aspak frikë nga Dielli. Frika është e vetmja që pengon shikimin në Diell. Numerimi i sekondave dhe nervoza rreth kohës dhe frika se mos po ju demtohen syte gjithashtu pengojnë shumë.
Ushtrimet duhet t’i filloni me besim te plotë dhe me dashuri ndaj dritës e cila na jep jetën.
Thelbi i kësaj praktike është te pranojme dritën e diellit. Duhet nisur me sy mbyllur dhe fytyrë plotesisht nga dielli, me pas i hapni ngadale sytë. Kur kapaket e syve fillojnë që të dridhen apo syri mbyllet, le të jetë ashtu. Per disa sekonda mund ta provoni përseri. Askush nuk mund ta mase atë ndjenjë përvec jush. Duket sikur merrni kënaqësi. Është e prefererueshme te nisni shikimin në diell sapo ai te linde. Dielli dërgon energjinë me bamirese dhe ma të bukur gjate kohes kur lind, atëherë është momenti me i pershtatshem per te shikuar në diell, kurse para perendimit kjo energji është energji e cila shkon duke u zvogluar.
Para çdo ushtrimi duhet ta lani fytyren me ujë, dhe te pastroheni plotesisht. Para fillimit të ushtrimeve është me rëndësi te gjeni vend të mirë për ushtrime. Ky vend duhet të jetë një vend ku je vetem ti, pa njerëz të cilët nuk marrin pjesë në jogen diellore, ne menyre që te mos jua tërhiqni vemendjen dhe te prishni qetesine. Pastai, duhet të jete vend ku shihet lindja e diellit në fazen më të vonshme. Duhet të hypni në pikën më të lartë nëse jeni në nje vend kodrinor. Toka ku qendroni zbathur duhet të jetë e thate që te mundeni te qendroni ne një temperature të përshtatshme (pa ekstreme). Qendroni gjithnje në tokë, zallë, gure apo në ndonje vend me derrasa. Nuk ben të qendroni zbathur mbi bar sepse bari e thith energjinë nga trupi.


Muaji parë: nga muaji 0 - 3

Dita e parë, gjatë orëve të sigurta shikoni Diellin maksimalisht 10 sekonda.
Ditën e dytë shikoni Diellin 20 sekonda në lindje apo në perendim të diellit dhe i shtoni gjithnje nga 10 sekonda për çdo ditë që vjen. Ashtu që gjatë 10 ditëve rresht pa nderprerje shikim në diell, ashtu per 10 ditë shikoni deri ne 100 sekonda ose 1 minut e 40 sekonda. Eshtë e rendesishme t’i mbani shenim ditet dhe sekondat ne nje fletore. Në atë mënyrë duke shtuar nga 10 sekonda për çdo shikim të ri, ju duhet të arrini deri në 45 minuta për një shikim. Për këtë nevojiten 270 ditë. Nëse nuk mund të ushtroheni çdo ditë, ose nuk mund te keni çdo ditë qiell të kthjellet për përfundimin e tërë ushtrimit ju nevojiten dy deri ne tre vjet ushtrime. Kur për 270 ditë te arrini deri te 45 minuta për një shikim, mos e ndërprisni ushtrimin menjihere por vazhdoni duke e zvogeluar për një minut deri sa te arrini deri në 15 minuta shikim në diell. Ata 15 minuta jane si ushtrime për të ardhmen e shikimit here pas here vetem kur ju nevojitet që të mbusheni me energji diellore. Duhet të qendroni me shpinë të drejtë mbi siperfaqe të tokës, mbi gur apo tokë të vaket, çka është shumë me rendësi me qëne kembe zbathur. Syte mund të hapen e mbyllen pa problem. Moslevizja e qerpikve te syve nuk është e nevojshme. Mund të shetisni duke shikuar vazhdimisht nga dielli djathtas – majtas, posht-lart, me rendesi është që dielli te hyje ne syme. Vetem kur dielli është në përendim, mjaft i dobet mundeni ta shikoni direkt. Këtë e bëjmë sipas ndjenjave se a mundemi te shikojme ne diell pa rrezik apo me rrezik për syte. Nuk është e nevojshme te shikojme në diell të forte. Me rendesi është vetem drita e diellit, që dielli të futet ne sy që të kontaktoje me hemoglobinen në gjak. Në këtë mënyrë thithet energjija e diellit. Nuk ka asnje fare dhunimi apo mundimi për syte. Thelbi i këtij ushtrimi është që syte gradualisht brenda shum muajve të mësohen apo adaptohen në dritë gjithnjë e me te madhe keshtu që të munden që të perballojnë driten e fortë per shumë kohë deri në 45 minuta. Nuk duhe ti mesojmë syte me force per te shikuar ne diell se mundet te arrijme deri ne demtimin e përhershem të retinës së syrit apo te verbimi i pjesshem.
Duhet të besoni që rrezet e diellit apo drita e cila hyn në sy ka nje dobi të jashtezakonshme dhe nuk ju shkakton dem. Kjo do t’ju jape rezultate të shpejta dhe me të mira me kusht që t’i ndiqni rregullat sic duhet . Nga ana tjetër, nuk duhet ta nderprisni ushtrimin per shkak te aktivitetve tuaja te dites. Nuk ka kufizim. Mund të kënaqeni në ushqim deri sa i beni ushtrimet. Uria më vone do t’ju largohet. Eshte e rendesishme që shikimi të bëhet nga i njejti vend dhe në të njejten kohë për çdo ditë. Nëse luteni mund ta përdorni cilen do lutje sipas zgjedhjes tuaj. Per siguri, shkoni e kontrolloni syte here pas here te mjeku. Kur të arrini tre muaj ju keni shikuar në diell 15 minuta në të njejten kohë. Nëse mund të shikoni TV 3 orë, sigurisht që mund të shikoni edhe në diell aq gjatë. Çfare ndodhë kur të arrini deri në 15 minuta shikim në diell? Energjia e diellit apo rrezet e diellit të cilat kalojnë nëpërmjet syrit të njeriut shumë pjesë për rreth hipertalamusit, ku është rruga mbrapa retinës së syrit e cila te con deri te truri. Një nga softveret e programit të vecante në tru do te filloje te punoje dhe ne do te fillojme te veme re qe nuk do te kemi me shqetesime mendore. Për gjatë kësaj do te kemi vetëbesim që te ballafaqohemi me problemet jetësore duke mbajtur gjithmone nje qendrim pozitiv. Do te behemi me guximtare sepse psihozat tona janë zhdukur dhe do te zhduken edhe të gjitha sëmundjet e mendjes. Kjo është faza e parë, e faza e metodës së parë zgjat rreth 3 muaj. Njerezit kane veti e mira dhe të këqija. Në mungesë të dritës së diellit ne zhvillojmë vetite e këqija. Kur drita e Diellit hyn në tru, vetite e mira zgjohen duke zevendesuar ato te këqijat. Në fund deri edhe pavetedija shpirterore zhduket. Ndonjehere ju ndodh te hutoheni nga ajo qe lexoni apo ndjeni. Merrni informata kontradiktore p.sh. vera e kuqe është e mirë për ju kurse alkooli është i demshëm. Jeni të mashtruar me probleme jetësore dhe i urreni që të merrni vendime. Por pas 3 muajve shikimi në diell, ju zhvilloni ndjenjën e vetëbesimit dhe për këte i dini përgjigjet shpirterore për ju. Ju zhvilloni fuqitë të cilat janë pjesë përbërse e juaj. Shprehite e këqija zhduken, tërbimi, lakmia, xhelozia ju lirojne. Bëheni njerez te kendshem. I pelqeni gjithkujt. Nuk do te beni me gabime. Edhe nese jeni shume trim nuk do te demtoni askend. Do te keni me shume meshire per te tjeret. Afrimi pozitiv krijon zgjidhjen e problemit në shoqëri. Për 3 muaj të gjitha ndryshohen. Gjatë kësaj, depresioni mendor zhduket. Psikologet e kanë vërejtur që pikellimi rrjedh prej mungesës së dritës. Me shërbimin ‘shikim në diell’ nuk keni per te qenë depresiv kurre në jetë. Do te arrini harmon të përsosur të mendjës. Frika per vdekjen do te zhduket gjithashtu, madje jeni te gatshem ta mireprisni ate. Çdo njeri e ka ndonjë deformim mendor, pikerisht ky është problemi me i madh i njerzimit, i cili mund t’i jetë shmangur shfrytezimit të dritës së diellit.

Muaji i 3 dhe i 6-të
Gjithashtu e vazhdoni me shikimin në diell dhe i shtoni nga 10 sekonda për çdo ditë. Pasoja e ardhshme do te jete sherimi i sëmundjeve fizike. 70 deri 80% te energjisë të sintetizuar prej ushqimit e merr truri dhe e shfrytzon për tension nervor, brenga. Me mungese të tensionit mendor, trurit nuk i është i nevojshme e njejta sasi e energjisë si më parë. Duke vazhduar shikimin në diell dhe si tensioni i juaj nervor zvogelohet, nevoja për marrjen e ushqimit do te zvogelohet. Kur të arrini te faza e shikimit në diell të pa ndërprerë deri në 30 minuta, ngadale do te jeni të cliruar nga sëmundjet fizike sepse deri më atëherë të gjitha ngjyrat e diellit do te arrijne deri te truri përmes syve. Truri e rregullon rrjedhjen e ngjyrave të caktuar per organet e vecanta. Të gjitha organet e brendshme marrin ushqim shume të madh prej ngjyrave të nevojshme. Organet jetesore jane të varuara prej ngjyrave të diellit. Veshkat prej ngjyres së kuqe, zemra prej ngjyrës së verdhe, mëlcija prej ngjyrës së gjelbërt etj...Ngjyrat arrijne deri te organet. Në këtë mënyrë funksiionon terapia me ngjyra-Raiki dhe sherimi me pranë. Ka shumë informacione që mund t’i gjeni për sherimin me ngjyra. Ky është proces i lirimit prej sëmundjeve fizike në periudhë prej 6 muajve. Pas 3-4 muajve mund të sheroheni prej sëmundjeve fizike me sugjestion e kjo është vizualizimi i sherimit të sëmundjeve tuaja deri sa shikoni në diell. Disa metoda sic janë solariumet, kristalet, guret natyrore, guret e cmuar, të gjithe e shfrytzojnë energjinë e diellit e cila është e vendosur në gurin natyrore. Mund të fusni në ujë të pishem gur me ngjyra natyrore të cilet edhe me shume ndihmojnë sherimi. Bimët me fotosintezë e shndrrojnë energjinë e diellit në formë të energjisë së nevojshme. Hemoglobina në gjakun e njeriut ka pothuajse të njejten përmbajtje si klorofilin te bimët. Pikerisht për këtë argumentohet që roli i tij është i njejte, që ajo është që driten e diellit e shnderron në energji. Dhe retina e syrit është i vetmi vend në trupin e njeriut ku gjaku direkt vjen në kontakt me dritën. Është llogaritur që për 45 minuta kohë i tërë gjaku prej organizmit kalon nëpër sy dhe kështu me këtë praktikë shikim në diell i tërë gjaku rrezatohet. Sytë e pranojnë të tërë spektrin e dritës së diellit, i cili bartet nëpër lloj llojë pjese të trurit sipas nevojës. Si rezultat jeni të sheruar prej të gjitha sëmundjeve. Ndërmjetesuesi i tretë është shmangur. Gjate vazhdimit te shikimit në diell energjia nuk përdorët me për problemet mendore apo për sëmundjet fizike, në atë mënyrë niveli i deponimit të energjisë në trup rritet. Ju jeni zot i vetvetes për 6 muaj.

Muaji i 6 dhe i 9-të
Në muajin e gjashtë do te filloni te merrni formen origjinale të mikroushqimit e ky është Dielli yne. Pervec kesaj, me këtë mund te zhduken mbeturinat helmuese të cilat i merrni në trupin tuaj deri sa merrni ushqimin e zakonshem. 7.5 muaj e pesë ditë dhe 35 minuta shikim në Diell është koha kur uria fillon që të zvoglohet dhe ajo mos-uri është e ndjeshme. Zvogelohet nevoja për marrjen e ushqimit. Askush nuk ben te haje me shume se sa është niveli i urisë. Uria vjen për shkak të nevojes energjitike të trupit, e cila është e domosdoshme për ekzistimin e vet. Ushqimi nuk është i domosdoshem për funksionimin e trupit, pra ushqimi është prodhim i dorës së dytë i prodhimit të energjisë diellore. Nëse nuk ka rreze të diellit, atëherë as ushqim nuk ka. Këtu nuk ka të bëje me ndërprerjen e marrjes së ushqimit sepse asnje qenie nuk mundet të jetoje pa ushqim, por këtu kemi të bëjmë për ndryshimin e ushqimit. E leme ushqimin e vrazhde të kafsheve dhe të atyre me prejardhje bimore dhe kalojmë në ushqim shume të imët dhe të fuqishëm në: dritë të diellit. Ajo është e fuqishme sepse mundëson tërë boten bimore dhe shtazore. Drita e diellit është ushqim burimor për çdo gje qe jeton. Ju nuk duhet që ta lini ushqimin, ushqimi vet ju leshon juve. Pjesën kryesore uria është vetëm shprehi mendore dhe prej saj është e veshtire te clirohemi. Për këtë arsye deri sa konsumoni forme të rregullt ushqimi, uria fillon ngadale të zhduket. Duhet të hani kur të jeni uritur, por degjoni trupin tuaj dhe ndaloni se ngreni kur e ndjeni që jeni te ngopur dhe për këtë ju nevojitet te merrni ushqim gjithnjë e me pak. Deri në muajin e tetë, uria duhet zhduket plotesisht. Për dike që nuk ka besim, ajo periudhë mund te jete 9 muaj e 45 minuta. Pas kësaj kohe, uria zhduket tëresisht. Të gjitha mekanizmat që janë të lidhur me urinë sic jane aromat, deshirat, mundimi zhduken gjtihashtu. Gjithnje e me shumë, niveli energjitik është në nivel të lartë. Ekziston mendimi (pas kësaj përvoje) që truri është shumë aktiv me energji të diellit. Këtu është me rendesi te theksojme që vetem shikimi në diell sjell deri te zvoglimi i urisë në shikim të deritanishëm të ushqimit të vrazhde, ndalja e plotë e marrjes së ushqimit të vrazhde, dhe të ushqyrit vetem me energji të diellit është një arritje e madhe ku direkt varet prej shpirtit tuaj. Shume e domosdoshme është vetëdija e gjithnjëshme për veten (për Unin tone) apo Shugurim (dorezim) të “Trupit të Peste”. Kjo hyn në transfermin fundamental të jetës. Është e pamundur ta zbatojme pa transfermim të qenies në të cilën vetëdija do te jete bazë e jo fizikalitet. Sepse vetëdija është shprehje qensore e dritës së diellit.. Është mirë te pime me shume ujë dhe ate të destiluar e cila është mbushur me energji të diellit e mbushur 24 orë me energji të diellit dhe një kokteij me ujë mineral. Njerezit të cilët kanë praktikë të meditimit dhe tranferim të vërtetë shpirtror u është e mundur që të mbeten pa ushqim fizik dhe plotesisht të orientohen në energji të dritë-vetëdijës. Një pjesë e madhe që e kanë perfunduar ushtrimin ‘shikim në diell’ duhet të jenë të kënaqur me pak ushqime fizike.

Nëse arrini deri te ndërprerja e ushtrimeve
Ushtrimet e joges diellore kane ndikim akumulativ, dhe ate mund ta vazhdoni atëherë kur e keni nderprere ushtrimin pas disa javëve apo muajve. P.sh. nëse kemi arritur deri në 20 minuta shikim në diell, ushtrimin e vazhdojmë ashtu që për çdo ditë shikojm në diell nga një minut seri sa arrijmë ato 20 minuta të cilët i kemi pasur. Këtë do te arrijme pas 20 ditëve nga një minut shikim. Pas kësaj vazhdojmë me praktiken e vjetër për çdo dit duke e rriiur nga 10 sekonda. Pra 20 minuta dhe 10 sekonda, ditën tjetër 20 minuta dhe dhe 20 sekonda, 20 minuta e 30 sekonda etj... Nëse e kemi bërë ndërprerjen me të vogël, prej disa ditëve apo muajve, atëherë munde te vazhdojme thjesht prej aq minutave sa na kane mbetur me parë dhe e vazhdojmë duke shtuar për çdo ditë nga 10 sekonda.

Pas 9 muajve
Pas 9 muajve apo kur arrini ne 45 minuta shikim më diell, duhet nderprere shikimi në diell sepse shkenca diellore ndalon që me tutje të shikohet në diell për shkak të syve. Trupi zbrazet kur ndaloni se shikuari në diell dhe duhet përseri te mbushet me energji diellore. Mund ta beni shikimin në diell 15 minuta kurdo gjate vitit kur ju është e nevojshme që të rimbusheni me energji. Do te ju duhet të ecni zbathur nëpër tokë 45 minuta në ditë, kjo duhet te zgjase një vit. Ecni lëshuar, nuk ka nevoje që të ecni shpejt apo duke vrapuar. Çdo kohe e përshtatshme është e mirë për ecje zbathur, nderkaq kjo është e këshillueshme që te ecni kur toka është e nxehtë ku rrezet e diellit bien në trupin tuaj. Kur ecni zbathur, gjendra e rendësishme në qender te trurit e cila quhet gjendrra pineale apo syri i tretë aktivizohet. Gishti i madh i kembeve e paraqet këtë gjendërr. Para 25 viteve gjendrra pineale është trajtuar si gjenderr e pavlefshme. Tani është bërë gjenderr me rendesi për studim, dhe tani janë të dhena përmbi 18.000 studime për këtë. Gjithmonë ka qenë e njohur si vendqendrim i shpirtit. Gjendrra pineale ka nerva optike perfundimtare. Edhe 4 gishtat e kembeve gjithashtu paraqesin gjendrren, jargore, hipotalamusin, talamusin dhe (amygdala). Amygdalla dy vitet e fundit po merr perparsi e rendesi në hulumtimet mjekesore. Kjo është cerdhja e diellit apo energjisë kozmike dhe luan rolin e rendësishëm në fotosintezë nëpërmjet drites së diellit e cila arrin deri te truri nëpërmjet syrit.
Kur të ecni zbathur, pesha juaj trupore stimulon te gjitha 5 gjendrrrat nëpër mes gishtave tuaj te kembëve. Kjo është e forcuar me nxehtësi të tokës apo energji të tokës dhe prej rrezeve të diellit të cilat bien në kokën tuaj apo në qakër të kurores në maje të kokës. Të gjitha qakrat formojnë fushen magnetike dhe trupi/tru përsëri mbushet me energji të diellit e cila hyn në ju. Lëshohuni tërsisht. Ecni zbathur 45 minuta një vit dhe ushqimi do te largohet gjithnje me shume nga ju. Pas një viti me mbushje të përsëritshme, nëse jeni te kënaqur mund ta ndërprisni ecjen zbathur me tutje. Disa minuta energji të diellit e cila bie mbi ju njëhere në 3-4 ditë do te jete e mjaftueshme qe atëhere e me tutje që të ushqeheni me energji.
Nese doni që sistemi imun të ju forcohet, atëhere vazhdoni me ecjen zbathur nëpër tokë. Gjithashtu nëse doni te forconi memorjën apo intelegjencen vazhdoni që të ecni zbathur. Duke e forcuar nxehtësinë e diellit në kembët tuaja, truri do te aktivizohet gjithnje e me shume, me kete rezulton apo del ne shesh rezultati i aktivizimit të gjendrres pineale. Gjendrra pineale është celes për shumë funksione psiko-fizike. Pjesë të lloj llojshme të trupit dhe organet e tyre pastrohen njëhere kur ta ndërprisni ngrenien për shkak detoksimit.
Ekziston edhe një vlere e vlefshme (përvec marrjes së ushqimit) për organet e brendshme. Këto gjendrra kanë shumë funksione dhe munden te funksionojneme në nivel optimal nëpërmes energjisë së diellit. Nëse jeni te lumtur që ta aktivizoni trurin në mënyrë optimale dhe të sigurt do te arrini Shndritjen (njohjen e së vërtetës). Mund te lexoni të kaluarën, të tashmen dhe të ardhmen. Kjo metodë do te jete e sigurt e shfrytezuar që ta kontrolloni peshen e larte të trupit. Gadi të gjitha problemet kanë me u përfunduar. Shum njerz gjat historisë kanë jetuar pa ushqim. Konkretisht me 1922 Imperial Medical College në Londër, kane lajmeruar që rrezet e diellit do te ishin ushqim ideal për njerezit. Ndërkaq askush nuk e ka theksuar cila ka qene teknika e tyre. Edhe pse Jogananda në librin e tij “Autobiografia e një jogini” ka marre në interviste shume njerz të shenjte dhe mistike që te zbuloje misterin e tyre se pse nuk hane kurre ushqim. Përgjigje e shpeshte ka qenë qe energjia e diellit ka hyre përmes dyerve të fshehta dhe ka arritur deri te palca trurore në tru. Nuk e kanë zbuluar fshehtesinë e tyre. Kjo dije gjate kohës ka qene e humbur për njerezit mesatare.

Stili jetësor pa ushqim – Joachim M.Werdin
Tërsisht për jetën pa ushqim fizik dhe jetesen e drejtpërdrejte nga energjia.
Përkujtimi përfundimtar
Sado që shikojme në diell, rrezet e dielli vet nuk na sjellin energji.
Ekzistojne dy faktore: energjia e diellit në formë të dritës dhe vetëdija jonë. Këto dyja në ne duhet të bashkohen.
Këta dy shkaktare në shprehjen e jashtme duken si të ndara në dysh, por në thelb ato jane një, të ngjashem, të cilat manifestohen në mënyra të ndryshme, e vrazhde dhe e imet.
Ajo cka jashte manifestohet në menyre të vrazhde apo matriale në pamje sic është dielli, planetet, energjia jetësore dhe e kozmosit, kjo njesoj përmbledh në përfundim në mënyrë me të imtë: në subjektin e vetëdijshëm, dhe në vetëvetëdijën. Në tonin “Une jam”, kryqëzohet me tëresinë çka ekziston.
Që ta pranojmë energjinë e diellit duhet vetëdija si për energjine ashtu dhe për pranimin e saj – është e nevojshme vetëdija për vetëvetëdijen. Kjo është vetëvetedija. Vetëdija e thjeshte është kudo rreth nesh në dukje të energjisë jetësore dhe udhëheq jeten e njerezve mesatare. Ajo është plotesisht e kushtëzuar dhe e udhëhequr prej ndikimeve të jashtme. Kurse Vetëvetëdija është shkaktar i larte: kjo është vetëdija për vetëvetëdijen, për vetveten, për ate i cili është i vetëdijshëm. Vetem kesij vetëdije e ka vullnetin e vet. Kjo është mënyra plotesisht e re në natyrë, e cila nuk është e krijuar nëpërmes rrugës natyrore si çdo send tjeter, por është rezultat i punes dhe i mundimit të subjektit të vetëdijshëm që ta forcon dhe ta mbanë vetëdijen e pastër për vetveten te pavarur nga kushtëzimet e jashme.
Vetëvetëdija është shkaktari më i lartë dhe më i imtë, dhe kjo si e tille e tërheq energjinë e cila shfaqet nëpërmes formave të ulta dhe të vrazhta. Vetëvetëdija është pranues ma i fuqishëm i energjisë, vetëvetëdija është shfrytezues dhe drejtues me i imet. Kjo është vetëdije për ate qe çdo gje qe ekzison në tokë është energjia dhe ajo rrjedh prej diellit dhe i tërë emanacioni e gjen përfundimin e vet në subjektin e vetëvetëdijshëm, në ne.
Është paradoksale, por është e vëretetë, që pikerisht në subjektin e pastër të vetëvetëdijshëm, subjektiviteti zhduket, vetëdija bëhet vetëdije objektive. Është objektive nga ajo që e udhëheq me vetëveten dhe me objekte dhe me transformimet energjetike. Me këtë vetëdije vetem e njohim procesin universal të ndrrimit të energjisë e cila ekziston kudo. Kjo njohje e aktualizon atë proces në ne në mënyrë me të imet – direkt e pimë energjinë prej rrezeve të diellit. Vetëdija për energji e ngrit transfermimin energjitik në ne në nivelin ma të lartë: me marrjen direkte të energjisë nga dielli.
Pa vetëdije në kët proces duhet ta merrni energjine e diellit në mënyrë te ulet dhe të vrazhde: nëpërmes ushqimit. Pra e grabisim prej të tjereve.
Kur të jemi plotesisht të vetëvetëdijshëm atëhere direkt e ndjekim dhe e marrim kudo, megjithese energjine që e kemi gjithmonë është me mase te madhe dhe e tepërt që kemi dhe për kete ne rrezatojme prej saj. Prej gjendjes sonë të vetëdijës varet se si do ta pranojme energjinë. Të gjitha aktivitetet tona jane me nderrime te energjisë, duke i përfshire edhe ato shoqeroret, jo vetem në lidhje me ushqimin.. Me e larta ëshë vetëvetëdija e cila plotesisht do te thote vetëdije e plotë për energjinë, dhe atëherë nderrimi i saj rrjedh direkt dhe në në mënyrë automatike, atëherë energjinë e pimë direkt prej hapesirës dhe me së shumti prej rrezeve të diellit.
Për shkak te vendimit gjykues të vetëdijës me këtë mund te sundojne vetem praktikantet serioze dhe praktike të meditimit. Të gjithe të tjerët vetem do te humabsin kohen, mos humbshin edhe shikimin. Ndërkaq kjo është joga diellore, joga pa meditim nuk është jogë.
Vete shugurimi apo vetëdorezimi ka dhe pasoja fiziologjike. Epifiza është gjaendrra e brendshe e cila i ndan (endokrinologe) e vendosur përafersisht në mes të kokës. Ajo gjendërr është plotesisht aktive nga lindja e pastaj fillon të vyshket (atrofon) keshut që ajo gjendërr e rritjes është e madhe sa kokrrea e grashakit. Konsiderohet që atëherë roli i saj është shumë e zvogëluar. Është interesant që ky është i vetmi organ në njeriun i cili nuk i nënshtrohet sëmundjes. Madhësia natyrore e epifizës( e cila nuk është vyshkur) te njeriu i pjekur mund të krahasohet me një top të ping-pongut. Atëherë është plotesisht aktive dhe i jep njeriut shumë mundësi që konsiderohen si fantazi, si psh. Telepatinë, rritjen shumë të dukshme ne fushen e perceptimit të ndjenjave, të jetuarit pa ushqim e pa lengje, frymëmarrje subtile, i pavarur prej ndikimit të temperaturës, kalim në dimensione tjera, nderrim i pamjës dhe dendësisë së trupit. Ushtrimet shpirterore zgjojnë aktivizimin e hipofizes dhe zhvillimin e saj fizik, vecanerisht me kontemplim dhe meditim. Disa hulumtime që janë bërë në disa njerez që nuk hanë dhe e shikojnë Diellin (tomografi kompjuterike) kanë treguar që epifiza e tyre mesatarisht është dy herë ma e madhe ndaj njeriut mesatar. Sa ma shumë që është epifiza aktive, aq me pak ka nevojë që trupi të mbushet me energji prej burimeve tjera. Në botën e materiës epifiza ruan vetëdijen e zgjeruar te personit. Përvec kësaj, nga aktiviteti i kësaj gjendrre varet ndikimi i perceptimeve të ashtuquajtura jashte trunore (ndjenja jo matriale). Kur epifiza është mjaft e zhvilluar të gjitha ndjenjat fizike bëhen të panevojshme, sepse perceptimi i epifizës zgjerohet dukshëm. Në këtë rast mund te jete shurdhim fizik, i verbër dhe me permiresim degjimi, duke degjuar me shumë se zakonsiht. Eshtë me rëndësi te jalmerohet që në mënyrë fizike nuk ben te zgjohet epifiza për qëllim të zhvillimit me ndonjë metodë të dhunshme sic jane “zgjimi i kundalinit” të cilen e reklamojnë te lloj lloj “guru”(mësuesa). Zhvillimi i saj duhet të jet i lidhur me zhvillimin e epifizës. Kjo do te thote qe ajo vet rritet me pervojen e vet, intuiten dhe me dijen e vërtetë. Te dy gjendrrat me njera-tjetren përmbushën në funksionalitetin e vet dhe me së miri kur zhvillohen (rriten) së bashku. Në rastet ideale në gjendjen e zhvillit të plotë hipofiza dhe epifiza formojnë një trup në formë të ngjashme të simbolit tridimensional të pafundësisë (amshushmërisë). Për ndryshe kjo është simbol arketipik për shpirtin tone të lartë (oversoul). Mund të përfundojmë që parja e aktivitetit të epifizes tregon ate sa personi i caktuar mund ta mbushe trupin e vetë drejtpërdrejt duke formuar te gjitha atomet e veta dhe energjinë e jetës drejtpërdrejt prej dritës.

PËRSHKRIMI MEDITIMIT GJATE SHIKIMIT NË DIELL
Kjo është një formë e jogës, kurse joga është disipline shpirtrore. Rezultatet do te jene te shpejta dhe te mira nëse shikimi në diell do te jete si formë e meditimit.
Më poshtë do të gjeni formën e meditimit e cila i përshtatet shum mirë jogës diellore sipas përvojave njerezore. Shikimi në diell përfundon tëre procesin e krijimit dhe emanacionit të Hyjnisë. Ai ka nisur nga vetëdija abstrakte e cila çdo gje e mundeson permes te gjitha formave të jetës, dhe mbaron në subjektin e vetëdijëshëm, në ne. Këtu ka ardhur deri te vetja në mënyrën me të imët përmes përvojës individuale të shpirtit njerëzor. I tërë ai proces ndodh kurky shpirt individual si veprim të vullnetit të vetë tejkalon çdo lidhje për individualitetin e vetë dhe i kthehet vetëdijës së pastër absolute e cila çdo gje mundëson dhe e cila vet ka qenë në fillim, e cila vet është gjithmonë e pa kohë. Tëre procesin e krijimit e ka pershkruar Gurgjievi dhe Uspenski me detaje në vepren “Ligjërata mbi kozmologjinë”.
Gjithsesi nuk është vetem dielli Zot, po është hyjnorja me e fuqishmja shfaqet nëpërmes dritës së diellit. Dielli nuk është ndonje reaksion termonuklear hidrogjen në helium. Ajo është shkëndije elektrike e cila ka rrjedhur prej shtypjës se energjise rreth kozmosit i cili është plotë energji të cilën në mënyrë teknike mund ta njohim si energji elektrike, por thenia e vjetër e saj është energjia e jetës. Pra, Dielli energjinë e vetë e arrin nga hapesira rreth vetes dhe vetem e shendrron në përfundim më të imët, në dritë e cila jep jetë. Dhe energjine me të imët në vetëdijen tonë.
Dielli është ai “Ati në qiell” i cili e ka derguar të birin e vetë hemogjen (shpirt individual njerezor) që ta shpetoje njeriun prej errërsirës së pavetëdijës të rene në materie. I biri i kthehet te atit vetem nëpërmesë vdekjes dhe ringjalljës, apo prej vdekjes trupore dhe kufizimit individual dhe zhgjimit në vetëdijën e pastër e cila gjithmonë ekziston sepse ajo edhe është vetë-ekzistencë.
Shikimi në Diell - subjekti i vetëdijshëm vdes për vehte, për trupin e vet, dhe ringjallet në shpirtin hyjnor i cili çdo gje mundëson sepse shikon në pararezultat, në ate çka ai ka qenë si vetëdije absolute para krijimit dhe harrimit të Vetëvetes. Dhe për këte zgjohet. Për këtë në të njejtën kohë nuk jeton me prej ushqimit fizik. Dielli është Uni jonë apo Zoti. Ai veten e ka shfaqur nëpërmes lloj lloj krijimesh, nëpërmesë tokës që ne po e shkelim, bimëve, kafsheve, dhe prej të gjitha formave të gjalla.
Pse Nitchee ka thenë në “Zararatrustra”: “Yll i shndritshëm! Çfare kishte me qenë drita e jote sikur të mos ishte ajo që e shndrit”! Pothuajse të gjitha besimet e lashta e të kudo në botë e adhuronin Diellin si Zot. Monaset e parë te krishtere (si monaset budist dhe joget) e kane shfrytezuar shikimin në diell si burim të ushqimit dhe për jetën e lartë shpirterore.
Keshtu edhe Iliret kane qenë adhurues të Hyjnise së Diellit të cilet e kan shfrytezuar driten e Diellit për zhvillime të larta shpirtrore.
Në Rig-veda thuhet që dielli ëshë i dukshëm rreth universit në të cilën qendron njeriu, purusha. Dielli e njeh veten nëpërmes syve tane. Ne veten e njohim nëpërmes dritës së diellit.. Ne gjithmonë jetojmë prej energjise diellore. E tërë energjia e jetës në botë rreth nesh dhe në ne rrjedh nga Dielli. Shikimin në diell e bëjmë që energjinë e cila është në ne ta aktivizojmë me vetëdije dhe me praktikë të jogës solare. Që ta shpejtojmë këtë proces vetnjohjës nëpërmes diellit duhet te hapim tërë trupin, e kjo do te thote që me vetëdije zbavitemi pak me energjinë. Fuqia qe rrjedh nëpërmes saj është fuqia jonë dhe ne mund ta kontrollojme.
Mbrapsht në krye Shko poshtë
 
Joga Diellore
Mbrapsht në krye 
Faqja 1 e 1

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
 :: OKULTIZEM :: S P I R I T U A L I T E T-
Kërce tek: