PortaliForumPytësoriRegjistrohuidentifikimi

Share | 
 

 SPIRITUALIZMI

Shko poshtë 
AutoriMesazh
Gon!
Admin
Admin
avatar

Numri i postimeve : 666
Pikët : 2267
Reputation : 85
Join date : 16/02/2012
Mosha : 31

MesazhTitulli: SPIRITUALIZMI   Fri Mar 02, 2012 1:27 am

Sinteza Teorike dhe Praktike e SPIRITUALIZMIT

Për Njeriun

1. Kush jemi ne, ju, une, dhe te ngjashemit tane ?
P. – Ne jemi qenje njerezore.

2. Çfare eshte nje qenje njerezore ?
P. – Nje qenje e perbere nga nje fryme dhe nje trup,dmth nga shpirti dhe mishi.

3. Çfarë është pra fryma ?
P. – Eshte principi i jetës në ne.Fryma e njeriut : është nje shpirt i misheruar ; është principi i inteligjencës , vullnetit , dashurisë, vendbanim i vetdijes dhe personalitetit.

4. Çfarë është trupi ?
P. – Trupi eshte nje mbeshtjelles nga mishi,i perbere nga elemente materiali, i nenshtrohet ndryshimeve, dekompozimit, ne vdekje.

5. Trupi eshte inferior me frymen?
P. - Po, sepse ai eshte vetem veshja (petku) e tij .

6. Duhet pra, perbuzur trupi, meqe eshte inferior me frymen ?
P. - Aspak : asgje nuk duhet perbuzur. Trupi eshte instrument ne te cilen fryma ka nevoje per
krijuar destinimin e saj ; punetori nuk duhet perbuzur instrumentin me te cilin e fiton dhe e bene jeten.

7. Si eshte bashkuar fryma në trup,shpirti në mish ?
P. – Me anen e nje elementi ndermjetesues i quajtur trupi fluidik (i lengshem,i ujshëm) apo perisprit qe mban ne te njejten frymen edhe trupin, shpirtin dhe mishin dhe i saldon ne nje fare menyre njeri me tjetrin.

8. Çfare dmth fjala : perisprit ?
P. – Kjo fjale dmth : ajo qe eshte rreth shpirtit.Ashtu sikur fryti qe eshte rreth nje mbeshtjellesi shume te holle te quajtur perisperme, Shpirti eshte mbeshtjelles i nje trup shume të imët i quajtur perispirt.

9. Si mundet perisprit te bashkoj mishin me Shpirtin ?
P. – Duke u futur ne ta dhe duke i lejuar qe futen njeri ne tjerin.Perisprit komunikon me frymen me rryme (rrjedhë) magnetike, dhe me trup me anen e nje fluidi vital dhe me sistemin nervor qe sherben ne nje fare menyre si transmetues

10. Njeriu eshte pra ne realitet i perbere nga tri elemente themelore ?
P. – Po ,keto tri elemente jane : trupi , shpirti, perispriti

11. Kur dhe si fillon ky bashkim i frymes me trupin ?
P. – Ne momentin e lindjes, dhe vjen definitiv dhe komplet nga momenti i lindjes.

12. A eshte fryma e mbyllur ne trup, apo trupi eshte permbajtja (brendia) e frymes ?
R. – As njera as tjetra.Fryma, qe eshte shpirti,nuk mundet te mbyllet ne nje trup; ajo rrezon nga jashte ,sikur drita nepermjet kristalit te llampes, ajo mundet te shprehet (shfaqet).

13. A ka nje pike precize ne trup ku fryma eshte veçenarisht e lidhur ?
P. – Disa dijetar kane besuar,sepse kane ngaterruar frymen me fluidin vital.Fryma eshte e padukshme,ajo eshte teresisht ne trupin tone ,por aksioni i saj ndjehet sidomos ne tru kur ne mendojme, ne zemer kur vuajme apo duam.

14. Fryma a ndahet nga perisprit kur ajo ndahet nga trupi ?
R. - Kurrë. Perisprit eshte petku fluidik i domosdoshem.Perisprit eshte para jetes se tashme dhe mbijeton pas vdekjes. Eshte kjo qe i lejon Shpirterave te larguar te materializohen,dmth te ju shfaqet te gjalleve,te ju flas,sikur qe ndodh ne seanca spirit.

15. Perisprit eshte pra nje trup fluidik i ngjashem me trupin tone material ?
P. – Po, eshte nje organizem fluidik komplet , eshte trupi i vertete ,forma e vertetet njerezore,qe nuk ndryshon ne thelbin e saj.Trupi yne material perterihet ne çdo moment ; atomet e e saj reformohen, fytyra jone transformohet me vite ; trupi fluidike nuk ndryshohet materialisht, ai eshte fizionomia e vertete shpirterore, princip permanent i indentitetit tone dhe stabilitetit tone personal.

16. Ku ishte fryma para se te misherohej ne trup ?
P. – Ne hapesire ; hapesira eshte vendi i shpirterave, sikur bota (toka) eshte vend i trupave.

17. Perisprit ku e ka marre fluidin e saj ?
P. – Ne fluidin univerzal, dmth ne forcen fillestare, eter ,çdo bote e ka fluidin e saj te veçante
huazuar nga fluidi univerzal, çdo shpirt e ka fluidin e vet personal ne harmoni me ate bote ku jeton dhe gjendjes se saj.

18. Çfare eshte hapesira ?
P. – Pafundesia, dmth pafundesia ku levizin boterat, sfera pa kufi qe mendja jone e kufizuar nuk mund ta definoj dhe ta kuptoj.
Mbrapsht në krye Shko poshtë
http://explorerkosova.the-up.com
TipiNumri i postimeve : 4
Pikët : 4
Reputation : 0
Join date : 11/01/2013

MesazhTitulli: Re: SPIRITUALIZMI   Wed Jan 16, 2013 2:35 am

sunny Urime, atij?asaj, qe e ka pergatitur kete material, kaq te bukur, te qarte, e te domosdoshem per tu ditur!
Mbrapsht në krye Shko poshtë
Katilja

avatar

Numri i postimeve : 52
Pikët : 83
Reputation : 23
Join date : 17/07/2013
Mosha : 23
Vendodhja : Ne Zemren e tij

MesazhTitulli: Re: SPIRITUALIZMI   Wed Jul 17, 2013 6:50 pm

Spiritualizëm mëson se shpirtrat e të ndjerit mund të bëjë lidhjen me njerëz nëpërmjet medias. Mediat janë duke folur, me shkrim, vizatim, shërimi, etj

Sipas Shkrimit, është e njohur se "shpirt të pavdekshëm" nuk ekziston, ata nuk janë shpirtrat e të vdekurve, por ata janë manifestime të engjëllit rënë (djalli)

Predikuesi 9.5 - të gjallët dinë se ata duhet të vdesin, por të vdekurit nuk dinë asgjë. Asnjë hakmarrje është tashmë në gjendje për të fituar edhe kujtimin e thjeshtë të tyre të humbur.

Psikologji vetë janë mashtruar nëse ata besojnë se përmes mediave duke folur shpirtrat e njerëzve të vdekur.

Snake parë ishte një medium

Gjarpër ishte zgjuar e të gjitha krijesat dhe të së keqes, sepse ajo përdoret një ndërmjetës, "të mesme" dhe nëpërmjet tij solli një njeri të mëkatojë.

Zanafilla 3:1-6 - zgjuar e të gjitha kafshëve të fushës Zoti Perëndi kishte krijuar. Gruaja i tha: "Me të vërtetë Zoti e ka ndaluar ju të hani nga çdo pemë në kopsht?" "Pemët frutore në kopsht për të ngrënë", u përgjigj gruaja gjarpër. "Por fryti i pemës në mes të kopshtit Perëndia ka thënë:" Mos hani nga ajo as prekni, ndryshe vdes. "" Për gjarpri i tha gruas: "Ju nuk do të vdes Por Perëndia e di që sa më shpejt të hajë nga pema, të hapur sytë ju dhe ju do të jetë si Perëndia:. ju do të dini mirën dhe të keqen "Kur gruaja pa që pema ishte e mirë për ushqim dhe joshëse për të parë në një pemë e dëshirueshme për të fituar të kuptuarit, mori e frutave të saj dhe hëngri. Ajo dhe burri i saj, i cili ishte me të, dhe ai gjithashtu hëngri.

Djalli gjithashtu autor e doktrinës së pavdekësisë së njeriut ("shpirt të pavdekshëm") Kjo doktrinë e rreme të predikuar tashmë njerëzit e parë të "vdesin, por ju do të jeni si Perëndia ..."

Kjo është një doktrinë e djallit, thotë se nëse se vdekja është vdekja e vërtetë, por kjo është lloj i tranzicionit në jetë. Për fat të keq, këtë mësim besohet pothuajse të gjitha feve, duke përfshirë edhe disa besime të krishtera.

Kur shejtani arriti të josh njerëzit në mëkat, nuk ka më nevojë për të komunikuar me njerëz përmes krijesave më të ulëta, por në çdo kohë që përdoret nga njerëz që kishin me apo pa vetëdije shkoi në duart e tij.

Shkrimit ndalon hamendje dhe shpirtrat e quan

A) por kërkojnë të vdekurit
Isaia 8,19 - Sure ju thonë: "Pyetni shikues dhe Ducharme, të cilët pëshpëritje dhe eksitim." Ajo nuk pyet njerëzit e Perëndisë të tyre? Se të vdekurit për të jetuar?

Ne, pra kërkoni të vdekurve, por Perëndia Vetë. Nëse ne e dimë se të vdekurit nuk dinë asgjë dhe të popullit, megjithë ndalimin e qartë të Zotit enquiring shpirtrat e të vdekurve, pastaj vjen djalli dhe shpirtrat e njerëzve të bëhen viktima të rrezikshme dhe fatale iluzionet.

B) Jo profecitë dhe shortarët

Ligji i Përtërirë 18,9-12 - Kur ju shkoni në vendin që Zoti, Perëndia yt, po të jep, nuk do të mësosh për të vepruar kundër atyre kombeve mënyra shëmtuar. Nëse ju të gjeni një të birin apo bijën e bëra zjarr! Gjithashtu, nuk sheh, as falltor, fallxhorëve, magjistar, gjarpër, shpirtrat e ankandit, i mprehtë e as ai që këshillohet të vdekurit. Kushdo që kryen një gjë të tillë është i pështirë për Zotin! Pikërisht për shkak të veprimeve të neveritshme të tilla Zoti, Perëndia yt ka dëbuar para jush.

Tashmë njerëzit e Izraelit nga Zoti i kishte urdhëruar të vuajë mes Oracle dhe magjistarët.

Sot ata janë, por vetëm disa të krishterë të cilët kërkojnë magjistarët dhe shortarët, dhe madje edhe ata mbështeten në seancë spiritistic.

C) Izraeli mbreti Saul vdiqën për shkak të këshillave të drejtpërdrejtë të Perëndisë tuaj përdorën të psikike - medium
Kur Perëndia e braktisi për Saulin për mëkatin e tij, Sauli shkoi për t'u konsultuar me "shpirtin e orakullit". Ai eci natën në shenjtëroren e Endor dhe i kërkoi asaj të rritet për të vdekur Samuel tij profet, të jenë në gjendje për të përballuar me të. Oracle është me sa duket në gjendje të prodhojë "frymën" e profetit vdekur. Në fakt, nuk ishte shpirti i tij, por ai ishte djalli, i cili ka marrë formën e një profeti, dhe imitoi zëri i tij.

Histori e tërë është e shkruar në Bibël: 1 Samuel 28,3-19

Satani ka fuqinë për të transformuar edhe engjëllit të lehta dhe për këtë arsye shumë e lehtë për të imituar, si dhe karakteristikat e të vdekurit, siç ishte në këtë rast. Korintasve 2. 11.14

Në rastin e Saulit, dhe madje edhe sot si Satani dhe engjëjt e tij të rënë janë përdorur si një mjet i fuqishëm i mashtrimit të tij dhe e vërteta ndonjëherë.

Dëshmohet nga ajetet 1 Samuel 28,15-19. MJ. Sauli ishte një "shpirt", njoftoi se ai dhe bijtë e tij do të vdesin të nesërmen. Dhe kështu ndodhi. Por Sauli u vra vetëm për shkak se ata e dhënë me "frymën profetike" ...

1 Chronicles 10,13-14 - Kështu Sauli vdiq për shkak se ai tradhtoi Zotin. Injorohet për shkak të fjalës së tij, dhe madje shkoi aq larg sa të konsultohet me një shpirt profetik, në vend se të konsultohet me Zotin.
Spiritualizëm sot

a) spiritualizëm Moderne origjinën në shekullin e 19, në shtëpinë e familjes Fox në Hydesville. Në praninë e dy bijat Fox në shtëpi erdhi lloj trokitur, e cila ngjallur vëmendjen e tyre. Pyetjet mund të dëgjohet më të trokitur në përgjigje. Që nga ajo kohë, spiritualizëm përhapen në mbarë botën.

b) tokës për zgjerimin e Kishës dhe spiritualizëm kanë përgatitur një përhapje të doktrinës pagane të "pavdekshmërinë e shpirtit të njeriut." Ajo është në kisha me spiritualizëm dhe përhapjen okulte si lëndë e djegshme. Në shumë raste, shpirtërore e tyre ose për të pranuar në doktrinat e spiritualizëm, e cila lidhur me të.

c) spiritualizëm është i dyfishtë: spekulative dhe fetare. Në një spekulative, ku paratë ndërmjetësojë përgjigjeve të ndryshme, nuk janë shumë të thjeshta dhe të mashtrimit dinakërinë. Pasoja është se shumë mendojnë se tërë spiritizëm është një scam. Kjo nuk përkon me realitetin.

d) spiritualizëm fetare më të përhapura

Seancave zakonisht fillojnë me lutje dhe leximin e librit dhe nganjëherë (!). Vetëm atëherë vjen disa të mesme të ashtuquajturat ekstazë - ose, në fakt, ajo hyn në frymën e djallit (demon, rënë engjëll)
Dhe sepse shumë parashikime mund të plotësojë janë spiritualists besojnë se është mësuar nga Zoti dhe kjo është mënyra më e mirë, pas të cilit njerëzimi ka për të shkuar. Fjalën e Perëndisë për ne, megjithatë, në mënyrë të qartë dhe shprehimisht se ajo është doktrina djallëzor.

Veprat 16,16-18 - Njëherë, kur shkoi të lutej, ne takuam një rob i cili kishte një frymë e hamendje dhe solli fitime zotërinjve të saj të mëdha duke parashikuar të ardhmen. Ajo filloi për Palin dhe për ne që të ecin dhe thirri: "! Këta njerëz janë shërbëtorë të Perëndisë Më të Lartë njoftojnë për ju rrugën e shpëtimit" Kur ajo mori shumë ditë, Pali nuk mund të mbajnë atë, kështu që ai u kthye dhe tha: me vete: "Unë të urdhëroj në emrin e Jezu Krishtit, të dalë nga ajo!" Në atë moment ai ishte zhdukur.

Vajza, e cila është një mesazh në këto vargje, apostujt foli asgjë të keqe, duke folur rreth tyre të vërtetën, por fryma foli me anë të lig e saj. Kështu edhe ishte menjëherë i dha fund operacioneve të saj, fryma, e cila ishte dominuar, nuk identifikohen me Shpirtin, në emër të të cilit apostujve punuar.
Rruga për në humbje

Spiritualizëm çon njerëzit në shkatërrim, sepse është mohuar dhe shtrembërimin e shëlbimit në Jezu Krishtin.

Sipas mësimeve të spiritualizëm janë të gjithë njerëzit të shpëtohen dhe madje edhe djalli vetë. Që jetonin këtu keq, do të kenë mundësi të mbështetur fajit të tij në jetë, dhe përfundimisht të bëhet një qenie e përsosur.

Ky mësim është në kundërshtim të drejtpërdrejtë me fjalët e Krishtit: ". Ai që beson se do të shpëtohet që besuan do të jetë i dënuar"

Spiritualists gjithashtu kundërshtojnë mësimin e Shkrimit në lidhje me engjëjt dhe pretendojnë se janë shpirtrat e të vdekurve, nuk besojnë në ringjalljen, edhe pse Bibla i drejtohet besimtarëve vetëm shpresa për ringjallje.

Çfarë është okultizmi?

Okult të thotë - misterioze dhe të fshehur. Okultizmi Prandaj është referuar disa herë si "shkencë misterioze", sepse ai merret me, gjëra misterioze mbinatyrore. Kjo nuk është një shkencë në çdo kuptimin e ngushtë, por thjesht manifestime të mëtejshëm të ndikimit shpirtëror të qenieve rënë (satanike forcat).
Padukshëm është, hipnozë telepati, astrologjisë, mprehtësi, etj ...

Kjo është një vend për veprim të drejtpërdrejtë të fuqive shpirtërore që janë armiqësore ndaj Zotit dhe njerëzve. Jezusi parashikoi se në ditët e fundit shumë do të bëjë mrekulli të mëdha dhe mrekulli, në mënyrë që të mashtrojnë edhe të zgjedhur në qoftë se ishin mundur. Mateu 24,24-25

Spiritualizëm dhe Okultizmi sjell dy burrat me vdekje e përjetshme, por edhe shumë ndryshime, shkatërron dhe sjell për mjekët që nuk i ndihmojnë ata.

Përfundim: Kujdes nga okultizmi dhe spiritualizëm

Mos lexoni libra që merren me këto çështje, sigurisht që nuk marrin pjesë mbledhje. Njerëzit Mnoho në kuriozitetin e tyre dhe vuajtën pasojat po ndihen sot. Kjo përfshin shumë njerëz të rinj nga vizituar seancën si ndjenjë shqetësuar, kanë ëndrrat e keqe gjatë natës duke parë qenie shpirtërore, etj E vetmja rrugëdalje nga këto probleme është Jezus Krishti! Le të mbajnë Biblës si burim i vetëm i benchmark përshkruar Perëndi të vërtetë dhe të vënë në armaturën e plotë të Perëndisë - Efesianëve 6.11 -17.

Efesianëve 6,11-12 - Vendos mbi gjithë armatimin e Perëndisë në mënyrë që ju mund të qëndrojë dredhitë e djallit. Lufta jonë nuk është kundër gjakut dhe mishit, por kundër qeverive dhe fuqitë botërore sundimtarëve errësirë ​​të pranishëm, kundër frymërave të mbrapshta në vendet qiellore.

Marrë nga faqja e internetit: www.dobakonce.cz
Mbrapsht në krye Shko poshtë
Sponsored content
MesazhTitulli: Re: SPIRITUALIZMI   

Mbrapsht në krye Shko poshtë
 
SPIRITUALIZMI
Mbrapsht në krye 
Faqja 1 e 1

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
 ::  E N T I T E T E-
Kërce tek: